Kymi Sinfoniettan ystäväkirja: Suvi Granberg, viulisti

Suvin nimi

IMG-20200403-WA0001

1. Minkä kirjan luit tai kuuntelit viimeksi (jos et lue kirjoja, minkä lehden luit viimeksi)?
Kari Hotakainen: Henkireikä

2. Mikä on paras kuulemasi sävellys / kappale?
J. S. Bach: Matteus-passio. Olen musiikin suhteen aika kaikkiruokainen. Musiikki vetoaa tunteisiini, enkä voi olla kuulematta musiikkia, esim. kampaajalla istuessa. Enimmäkseen saan hyvin fiiliksiä musiikista, mutta toisinaan mietin, että kunpa tuo kappale jo loppuisi…

IMG-20200402-WA0004

3. Minkä levyn / kappaleen / teoksen haluaisit kaikkien kuuntelevan?
Toivoisin, että ihmiset voisivat avoin mielin kuunnella eri genrejen musiikkia ja unohtaa mielestäni ummehtuneet käsitykset siitä, että jokin musiikkilaji olisi toista arvokkaampaa. Hienoja elämyksiä voi saada kaikenlaisesta musiikista.

4. Lempisäveltäjäsi
Lempisäveltäjiäni ovat J. S. Bach, W. A. Mozart ja J. Sibelius. Perinteiset valinnat! Mutta näistä jokainen puhuttelee minua syvästi omalla tavallaan, joka kerta.

5. Mitkä ovat lempiharrastuksesi?
Vapaa-ajalla tykkään olla kotona perheen kanssa. Rakastan luontoa, metsäkävelyjä ja merellä oloa.

6. Mikä on lempielokuvasi (tai televisio-ohjelmasi)?
Lempielokuvani on koskettava ”Love is all You need”.

IMG-20200402-WA0010

7. Mikä on suurin innoittajasi / inspiraation lähteesi esimerkiksi musiikin saralla?
Inspiraatiota tuovat hetket, jolloin koen musiikilla olevan itseisarvoa. Musiikki ei ole suoritus, eikä soittaminen kilpailua. Musiikki on hyvin henkilökohtainen kokemus. Ihailen kansanmuusikkoja, jotka suhtautuvat musiikkiin ilolla ja halulla pitää hauskaa. Musiikin kautta voi päästä yhteyteen jonkin sellaisen kanssa itsessä, muissa ihmisissä ja elämässä, johon ei ole sanoja.

8. Mikä on ikimuistoisin hetkesi Kymi Sinfoniettan kanssa?
Inspiroivin kokemukseni Kymi Sinfoniettassa oli jalkautumiskeikka Careaan. Siellä soitimme kollegan kanssa ”Tuiki, tuiki tähtönen” viuluilla näppäillen. Yleisönä oli vastasyntynyt vauva, joka oli tarkkaamossa. Hoitajille tilanne oli koskettava ja he tulkitsivat musiikin lieventäneen lapsen tukalaa oloa. En unohda tuota hetkeä koskaan.

9. Mikä on suurin unelmasi?
Suurin unelmani on saada elää rauhassa ja terveenä. Nähdä perheemme lasten kasvavan. Olla hyvä puoliso ja riittävän hyvä äiti. Toivon voivani tehdä työtä, jolla voin välittää toivoa, kauneutta ja hyvää oloa ihmisten mieliin. Jos voin joskus auttaa jotakin henkilöä tiukassa tilanteessa eteenpäin, koen kiitollisuutta ja merkityksellisyyden tunnetta.

10. Kenet historiallisen henkilön haluaisit tavata, jos se olisi mahdollista?
Haluaisin tavata Minna Canthin. Canth sopii hyvin itsenäisen, suomalaisen naisen esikuvaksi. Kuulemani mukaan Canth oli taitava keskustelija, jonka seurassa ihmiset viihtyivät. Hänen kotonaan käytiin keskusteluja, joissa hyvinkin erimieliset ihmiset väittelivät rauhanomaisesti erilaisista asioista. Tuon taidon haluaisin oppia!

11. Mikä on lempiruokasi?
Sushi! Taivaallisen raikkaat merenelävien maut ja lempeä riisi yhdistettyinä voimakkaan aromaattisiin inkivääriin ja piparjuureen!

IMG-20200402-WA0012

12. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?
Lapsena ihailin kauniita ja voimakkaita naisia, varmaankin amerikkalaisia näyttelijöitä! Haaveilin olevani aikuisena jossakin menevässä työssä, jossa käytetään kauniita vaatteita ja hienoja meikkejä!

13. Mikä on lempipaikkasi maailmassa?
Lempipaikkani on metsä, joka alkaa kotini pihalta.

14. Mikä on salainen taitosi?
Salainen taitoni on tyttäreni mukaan sovittelun taito😊.

15. Minkä taidon haluaisit oppia?
Olen sitkeä, enkä luovuta helpolla. Sen avulla olen saavuttanut monia asioita. Haluaisin oppia myös hellittämään tarvittaessa. Joskus voisin kuulemma ”Chill out!” kertoo mieheni 😊

16. Mitä haluat sanoa tämän blogin lukijoille?
Se, mitä ajattelemme, lisääntyy. Jos oloni on epävarma ja mieli maassa, voin olla itselleni ystävällinen ja myötätuntoinen. Se tuo väljyyttä mieleeni ja lisää toiveikkuutta. Hyvä uni, ruoka, lepo, musiikki, läheiset ihmissuhteet ja luonnossa liikkuminen antavat mahdollisuuden myönteisille ajatuksille nyt, kun niitä eniten kaivataan!

flute-1427652_1920-2_ympyrä-1_uusi_uusi

Kymi Sinfoniettan ystäväkirjan kysymyksiin vastaavat orkesterin muusikot ja hallintohenkilökunnan jäsenet. /// The questions of this Friendship Book will be answered by the orchestra’s musicians and members of the administrative staff.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s