Paperiaskartelun pyörteissä

MAija_web
Kirjoittaja: Maija Andersen

Korttiaskarteluharrastukseni alkoi joitakin vuosia sitten, kun mietin 50-vuotiskiitoskorttien lähettämistä. Tein kortit itse, kun löysin kivoja tarvikkeita tähän tarkoitukseen. Pian löysin netistä ihania kortteilublogeja, joiden innoittamana hankin lisää työvälineitä ja etsin uusia vinkkejä erilaisista työtavoista.

Kortteja teen yleensä vain silloin, kun on tarvetta saattaa uusi kortti maailmalle. Harjoittelen erilaisia tekniikoita, joita sitten käytän kortteja tehdessäni. Tähän tarkoitukseen minulla on pari kirjaa, joihin näitä harjoituksia teen. Seuraavassa havainnollistan kortinteon eri vaiheita ja lopusta löytyy erilaisin tekniikoin tehtyjä valmiita kortteja.

KORTINTEKOPROSESSINI:

Tästä alkoi kortintekoprosessi: Kartonkipala, vesiväriä, nestemäistä väriä ja vesisäiliösivellin
Seuraavaksi roiskin sivellintä käyttäen erilaisia värejä paperille ja kuivasin sitä hieman pyöräyttämällä talouspaperirullaa kortin yli kevyesti
Roiskin hieman violettia ja kuivasin sen nyt nimenomaan askarteluun tarkoitetulla kuumailmapuhaltimella. Näin väri jää voimakkaampana näkyviin. (huom. varsinkin ensikertalaisen kannattaa olla varovainen kuumailmapuhaltimen käytön kanssa).
Väritin toiselle paperille leimaamani kuvan vähitellen. Ensin vaaleammalla värillä ja kuivatuspuhaltimella. Sitten hieman tummemmalla lisää, välillä kuivatellen. Näin värit eivät sekoitu keskenään, vaan jättää tunteen, että kuvassa on valoa ja varjoa.
Kuva-10
Leikkasin kuvan irti pohjasta
Kuvat 11-12
Leimasin kartongin vielä kevyesti muutamalla leimasimella tuomaan tekstuuria.
Ja tässä valmis kortti! Liimasin kartonkipalan ensin vähän isommalle violetille paperille ja sitten kaksiosaiseen korttipohjaan ja liimasin kuvan tähän.

HARJOITUSKUVIA JA VALMIITA KORTTEJA:

Pari kuvaa harjoituskirjasta, jonka avulla harjoittelen erilaisia tekniikoita.

 

Valmiita kortteja: nämä korttipohjat on tehty vesiväreillä ja leimasinmusteella, kuvat leimasimilla.
Valmiita kortteja: näiden korttien pohjat on tehty akryylimaaleilla ja itse kuvat leimasimilla.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s